چگونه درس بخوانیم و ذهنی فعال داشته باشیم؟

فرهنگی. مذهبی .اقتصادی .هنری .ورزشی ا.موزشی. تفریحی

چگونه درس بخوانیم و ذهنی فعال داشته باشیم؟


 

 

 

 

چگونه درس بخوانیم....
اول از همه خدمت شما عرض میکنم کار نشد ندارد فقط کار بزرگ نیاز به انرژی بزرگ و زحمت زیاد دارد نمیدانم چرا میخواهید رتبه زیر ۱۰۰۰ داشته باشید اما دلیلش هر چه هست خدا کند آنقدر این دلیل قوی باش که نیروی لازم را در شما ایجاد کند.این که شما میدانید وضع درسیتان خوب نیست خودش کلی نکته مثبت دارد. به شرط آنکه ازش استفاده کنید حالا که شما میدانید وضع درسی شما ضعیف است باید به خود بگویید من باید بیشتر از بقیه زحمت بکشم اگر معدل شما ۱۹بود شاید با روزی  ساعت درس خواند رتبه ۱۰۰۰ می آوردید حالا که ۱۰ هست باید ۲n ساعت درس بخوانید . پس از این نقطه ضعب به شکل مثبت استفاده کنید. برنامه ریزی کنید برای خودتان مثلا بگویید در روز ۸ ساعت درس میخوانم این ۸ ساعت را به ۸ درس مختلف اختصاص بدهید درسها یکی در میان یادگیری و حفظ کردنی باشد مثلا فیزیک ادبیات ریاضی عربی شیمی و 
تا سر حد امکان از برنامه پیروی کنید یعنی به هر شکلی ۸ ساعت را طبق برنامه بخوانید بهترین حالت آن است که این۸ ساعت را پشت سر هم دنبال کنید مثلا از ۶ یا ۷ صبح تا ۳-۴ بعد از ظهر هیچ درسی را بیشتر از ۵۰ دقیقه نخوانید بعد ۱۰ دقیقه استراحت کنید بعد ۵۰ دقیقه درس بعدی را بخوانید گول این موضوع را نخورید که الان که دارم ریاضی میخوانم بگذار ۲ ساعت ریاضی بخوانم !! ما میخواهیم نتیجه بگیریم. نباید ذهن را خسته کنیم بلکه با این روش ذهن به نوعی حریص هم میشود. اگر لازم است میتوانید درسی را دوبار تکرار کنید اما با فاصله مثلا ریاضی ادبیات ریاضی. اگر فاصله بیشتر هم باشد بهتر است.

اینکه درس خواندن برایتان سخت است کاملا طبیعی است ذهن باید آماده شود مانند ورزش کردن است اولش ۵ دقیقه که بدوید از نفس میوفتید اما با تمرین میتوانید ۱۰ ساعت هم بدوید.

در زندگی روزمره هر یک از ما انسان ها بارها اتفاق افتاده است که به دلایل مختلف، مسئله ای را اعم از کوچک یا بزرگ، مهم یا غیر مهم، حیاتی یا غیر حیاتی؛ فراموش کرده ایم و این فراموشکاری برایمان دردسر، شرمساری و خجالت و بدتر از همه توبیخ به همراه داشته است.

به طوری که خود را سرزنش نموده و به خود قول داده ایم که این اتفاق دیگر تکرار نشود. برای این امر، روش های مختلفی را هم همچون علامت زدن روی دست و … را امتحان نموده و سعی نمودهایم تا حواسمان را کاملا جمع نماییم تا بار دیگر با یک اشتباه ناخواسته، شرمنده دیگران نشویم! اما این موارد هم هیچ تاثیری روی جمع شدن حواس ما نداشته و آنقدر این عمل را خواسته یا ناخواسته و در دفعات مختلف تکرار نموده ایم که دوستان به ما انگ «حواس پرت» چسبانیده اند.

 اما بدانید که این مسئله هم مانند مسائل دیگر به راحتی قابل پیشگیری است. بطوری که  می توان با بکارگیری تکنیک هایی بسیار ساده، همیشه و در هر سن و سالی که هستیم، ذهن، فکر و اندیشه مان را جوان و هوشیار نگاه داشته و از زندگی خود لذت ببریم. برای این کار تنها کافی است:


۱٫ ورزش را حتی برای دقایقی کوتاه در برنامه روزانه خود قرار دهیم. به گفته پروفسور «جان جی راتی» نویسنده کتاب راهنمای استفاده از مغز، ورزش بیشتر از آنکه برای جسم مهم باشد، برای پرورش ذهن و روح آدمی است. زیرا که تاثیر مستقیم بر حوصله، توانایی، هوشیاری و احساس سرحالی فرد دارد.

برای این کار لازم نیست حتما به کلاس های ورزشی رفته و ساعاتی را در آنجا بگذرانیم. پیاده روی یکی از مفرح ترین و در عین حال کم هزینه ترین ورزش هایی است که می توان روزانه با صرف ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در هوای آزاد انجام داد.

طبق تحقیقات گروهی از محققان دانشگاه میشیگان، افرادی که در در فضای سبز و پارک ها به پیاده روی می پردازند، حافظه، توجه و دقت شان، در مقایسه با افرادی که در خیابان‏های شهر پیاده ‏روی می‏کنند ۲۰ درصد بیشتر است. پس با پیاده روی در فضای آزاد، به خود این امکان را می دهیم تا بهتر فکر کرده، روحیه قوی تری داشته باشیم و کارهای روزمره را به نحو احسن انجام دهیم.


۲٫ سعی کنیم در هر سنی که هستیم، ذهن خود را به فعالیت واداریم و نگذاریم همیشه در حال استراحت باقی بماند. بسیاری از ما فکر می کنیم که یادگیری و آموزش تنها برای دوران مدرسه و دانشگاه بوده است و بس. این تفکر بسیار اشتباه است. آدمی در هر سن و شغلی که هست، نیازمند یادگیری و آموزش می باشد. زیرا اگر ذهن خود را درگیر آموزش و یادگیری کارهای جدید نکنیم، به روند کاهش قوای فکری خود کمک نموده ایم. بنابراین برای جلوگیری از این موارد می بایست خود را به مطالعه، حل جدول، بازی شطرنج، یادگیری زبان جدید، نواختن یک ساز موسیقی و به طور کلی هر هنری که دوست می داریم، سرگرم نماییم و از این طریق ذهن خود را قوی تر کرده و سلامت فکری و ذهنی را برای خود به ارمغان آوریم.


۳٫ در برنامه غذایی خود تغییر ایجاد کنیم. استفاده از انواع غذاهای آماده، چرب، شور، شیرین و … نه تنها سلامت جسمی ما را به خطر می اندازند، بلکه قوای ذهنی ما را نیز مختل می نمایند. با مصرف غذاهای دریایی، سبزیجات و میوه های تازه می توان قدرت تمرکز را بالا برده و مغز و حافظه مان را نیز تقویت نماییم.


۴٫ ساعات خواب خود را تنظیم کرده و به اندازه و با آرامش خاطر بخوابیم. همانطور که می دانید، خواب یکی از مهمترین نیازهای آدمی است که جتما باید تامین شود. چرا که ما با چند ساعت خواب در شبانه روز، استراحت مغز خود را تأمین می نماییم. اگر خواب ما با آشفتگی همراه باشد و بنا به هر دلیلی به خوبی و با آرامش میسر نگردد، باعث می شود تا زود خسته و عصبانی شده، آرامش نداشته باشیم، کارهای خود را به کندی انجام دهیم و دائما در حال چرت زدن باشیم؛ که تمام این موارد سبب می شود تا تمرکز حواس و هوشیاری لازم را نداشته باشیم و ذهنمان آمادگی لازم جهت درک و کنترل امور را نداشته باشد.

۵٫ استرس و اضطراب را در درون خود از بین ببریم. متاسفانه، یکی از مشکلات روانی که در جامعه کنونی، بیشتر مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، افتادن در دام استرس و اضطراب است. این امر لطمات جبران ناپذیری بر سلول های ذهن ما وارد می کند. به طوری که وقتی دچار استرس و اضطراب می شویم، نمی توانیم بدرستی روی کارها و اعمالمان تمرکز داشته و درست تصمیم گیری نماییم. بنابراین بایستی با سعی و تلاش و تغییر در دیدگاه خود، استرس و اضطراب را مهار نماییم تا از این طریق هر آنچه که به ذهن سپرده ایم را فراموش نکنیم.


۶٫ روابط خود را با دوستان مان حفظ کرده و با دلایل بی مورد، از بودن در جمع کناره گیری نکنیم. تحقیقات مختلف نشان داده است که ارتباطات چه به صورت دیداری و چه کلامی نه تنها آدمی را از انزوا و افسردگی دور می کند، بلکه موجب تقویت حافظه و هوشیاری ذهن او می شود. همچنین، در پی داشتن روابط مستمر با دیگران است که می توانیم بهتر فکر کرده و به دنبال آن مسائل و مشکلات زندگی را بهتر حل نماییم.

در آخر یادمان باشد که
باد می وزد … می توانی در مقابلش هم دیوار بسازی، هم آسیاب بادی… بدان که تصمیم با توست.

****

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: برچسب‌ها: چگونه درس بخوانیم و ذهنی فعال داشته باشیم؟,
نويسنده : سلاطین)(ایوبی)


بعد از عبارت #pages {font-size:14px; min-height:28px; margin-bottom:10px; text-align:center;color:#fff } #pages a{background: #999;border:1px #777 solid;border-radius:4px;margin:10px;padding:10px;display: inline-block;color:#fff } #pages a:hover{ background:#555;border:1px #555 solid;border-radius:4px;m;margin:10px;padding:10px;color:#fff } #pages .pagination_current{ background:#eee;color: #333;padding:10px;border-radius:3px;} #pages .pagination_current:hover{ background: #222;color:#fff;padding:10px;border-radius:3px;} .next,.prev { background:#7ac142; width:60px; height:28px; margin:0; padding:0; line-height:25px; border-radius:0 5px 5px 0; } .next { float:left; border-radius:5px 0 0 5px; } .current { background:#eee; color:#555; }